2012. február 19., vasárnap

Pizza gazdagon



Van már egy pizza recept itt a blogon: Pizza Miami néven. De most másképp készítettem a tésztáját, nemcsak a feltét más. Sok variációm van pizza tészta terén > persze mindegyik finom, puha és rugalmas.  A férjem nagyon "allergiás" a pizza tésztájára, Ő csakis a vékony, puha, könnyű tésztát szereti a feltét alatt, úgyhogy elé már csak a jól kikísérletezett példányt vagyis pizzát tehetem. :)
Nálunk közkedvelt a pizza, mert egy rohanós, vásárlós, takarítós szombati nap ebédjét le lehet tudni vele > ezen a szombaton is így történt. (Persze nem minden szombaton - azért a jóból is megárt a sok. :)




Hozzávalók a tésztához: 32 cm-es pizzaformához
- 75 ml langyos tej
- 75 ml langyos víz
- 25 dkg liszt
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só


Hozzávalók a feltéthez: (tulajdonképpen feltétként mindent tehetünk, amit otthon találunk a hűtőben, hiszen ezért pizza gazdagon, de Én most ezeket pakoltam rá)
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg paprikás szalámi
- 2 főtt tojás (kemény)
- 1 sűrített paradicsom (70 g-os)
-  1-2 olívaolaj
- oregano (ízlés szerint)

Elkészítés:
1. A 75 ml langyos tejbe teszek egy teáskanál cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. A lisztben elkeverem a további cukrot és sót, majd hozzáadom az élesztős "cuccot", a vizet és annyi olívaolajat, hogy egy rugalmas, könnyen gyúrható tésztát kapjak. Egy kicsit hagyom kelni a tésztát.
2. Addig felszeletelem a főtt tojást, megmosom és felkockázom a paradicsomot és paprikát.
3. Ha egy kicsit megkelt a tészta, akkor a pizzaformába nyomkodom/nyújtom, lekenem 1-2 csepp olívaolajjal, majd a sűrített paradicsommal. Megszórom oreganóval, ráteszem a szalámit, a szeletelt főtt tojást, a paradicsomot és paprikát, valamit a reszelt sajtot.
4. A sütőt előmelegítem maximum állásban (nálunk ez 240 fok) és a pizzát ezen a fokon légkeveréses sütőben kb. 8 percig sütöm.  (a sütési idő csak tájékoztató jellegű)
   
 
Jó étvágyat!

29 megjegyzés:

  1. Ez aztán fel van turbózva minden földi jóval, húúú, még a szavam is elakadt :) Enném :) Puszik, B.csek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg küldeném (ha a szomszédban laknál:)).
      Puszi neked is B.csek Barátnőm!

      Törlés
  2. Guszta nagyon!!! Mi is pizzát ettünk szombaton :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon étvágygerjesztő látvány:) Úgylátszik tegnap pizzanap volt mindenhol:) Nálunk is az volt, egy új fajta. Ez a gazdag variáció is gyakori nálunk, vagyis mindent a pizzára, amit találunk a hűtőben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, tessék! Trollanyu is pont ezt írta, hogy a szombat pizzanap volt. :)) Köszönöm, hogy benéztél!

      Törlés
  4. Hű nagyon jól néznek ki! Mi is szeretjük, sok sok sajttal.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok-sok sajttal Mi is! :)) Örülök, hogy meglátogattál. :)

      Törlés
  5. Nagyon szépen tálaltad,biztos finomak :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Mónika, igen, nagyon fincsi volt. Csak kár, hogy olyan hamar el lehet tüntetni az asztalról... :))

      Törlés
  6. Imádjuk! Már régen sütöttem, azt hiszem muszáj lesz valamikor összedobnom egyet! :)) Nagyon étvágygerjesztő ennyi mindennel megpakolva! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Barbi, hogy benéztél, örülök! :)))

      Törlés
  7. Nagyon guszta, imádom a pizzát, és alig várom, hogy ismét készíthessek, már olyan régen volt nálunk is...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem azóta már be van üzemeltetve a sütőd (mire Én ideértem a válasszal) és tudsz sütni > akár pizzát is. :)

      Törlés
  8. Nagyon jól néz ki a pizzád! Mi is nagyon szeretjük, de nálunk is már rég volt :)

    VálaszTörlés
  9. Tényleg gazdag:-) Én viszonylag gyakran sütök pizzát, nagyon szeretjük, de még egy sincs a blogomon. Valahogy mindig elmarad... Nézz be hozzám, légy szíves, vár rád egy "meglepi" díj:-)

    VálaszTörlés
  10. Hú, de jól néz ki ez a pizza! Ki fogom próbálni ezt a fajta tésztát!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Bors and Pepper! Örülök, hogy benéztél hozzám. :)

      Törlés
  11. Milyen csábos pizzák, azok a megolvadt sajt tengerek....Hm, máris éhes lettem! Guszták nagyon!

    VálaszTörlés
  12. Bocsánat, hogy most csak ehhez írok! Nagyon jól néznek ki, bármelyik pizzád megállja a helyét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm szépen!! :)

      Törlés
  13. Szia Gabi! Ma ez volt az ebéd, csak más volt a feltét. A tésztájára voltam kíváncsi, ami meg kell, hogy mondjam tökéletes lett. Betartottam a leírt arányokat. Fontos, hogy nem szabad túl sokáig futtatni az élesztőt és a túlkelesztésre is vigyázni kell. Max fél órát szabad keleszteni, ugye? Te meddig szoktad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Öröm volt számomra olvasni, hogy ennyire ízlett a tésztája. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad.
      Az élesztőt addig szoktam futtatni, amikor már látom, hogy szinte pezseg (ez tényleg nem olyan túl sok idő). A tészta kelesztését pedig jól írod, max. fél óráig kell keleszteni - én is kb. 25-30 percig szoktam.
      Gyere máskor is hozzám nézelődni, hátha találsz még számodra megfelelő finomságokat! :))

      Törlés
  14. Megint megsütöttem. :) Nagyon szuper, hogy negyed 12-kor kezdtem és délben kivettem a sütőből. Még jobb lett a tésztája! (pedig már múltkor is isteni volt) :)
    Köszi, hogy Rádtaláltam! :)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  15. Ma kipróbáltam ezt a receptet, régóta nézem a blogod és természetesen követlek facebookon is. Ez volt az első pizzám, nagy sikert akaratott számomra és a barátom számára is! Nagyon szépen köszönöm a receptet és hogy ilyen részletesen, képekkel segitesz sok sütni vágyó embernek!
    További szép napot! Emese :)

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra!
    Eddig szinte mindìg olyan helyeket találtam ahol valahogy nem úgy sikerült az étel a recept szerint...
    Már az itt talàlt kakaós csiga recept is nagy siker volt itthon mikor elkészìtettem.
    Ma pedig pizza lesz ebédre.☺

    VálaszTörlés