Pehelykönnyű burgonyás pogácsa

Bátran le merem írni, hogy az egyik legjobb pogácsa - nem csak nekem, a családomnak és ismerőseimnek is ez lett az első számú kedvence, amióta megosztottam velük ezt a receptet. Valóban pehelykönnyű, pihe-puha a tésztája, egyszerű elkészíteni, és ami még nagyon tetszik benne, hogy másnap is ugyanolyan puha, mintha akkor sütöttem volna. Az egyébként rossz étvágyú kisfiam ebből a pogácsából mindig jóllakásig tud enni, aminek annyira örülök. 😊
Pár hete figyeltem fel a receptre a megyei napilapban, és örülök, hogy eltettem az újságból ezt a részt, mert most egy szuper recepttel lettem gazdagabb, ezáltal nincs többé száraz és kemény pogácsa! 😊
Egy másik, sajtos változatát ide kattintva megtaláljátok.





Hozzávalók: 
kb. 40 db pogácsához
 kb. 40 dkg finomliszt 
(érzésre, hogy ne ragadjon, de jó lágy tésztát kapjunk - lehet, hogy ettől picit több liszt kell majd a végén, de ennyi liszt legyen a kezdés)
 15 dkg puha margarin (vagy kb. 10-12 dkg zsír)
 3 db közepes nagyságú burgonya (megfőzve, áttörve)
 0,5-1 dl langyos tej
 csipet cukor
 2 és fél dkg élesztő
 1 tojássárgája
 2 csapott teáskanál só - vagy ízlés szerint
 (ennyi sóval lehet, hogy nem lesz eléggé sós, az én családom picit sótlanul étkezik, emiatt inkább ízlés szerint)

A tetejére:
 1 tojássárgája
 1 evőkanál tej


A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom az élesztős tejet, majd a tojást, margarint, főtt burgonyát és jól összegyúrom (ha nem elég a liszt, mert túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de a tészta jó lágy maradjon). Kelesztőtálban 1 órán át pihentetem letakarva.
  2. Ha megkelt a tészta, akkor kinyújtom, majd félbe hajtom, aztán mindkét oldalról felhajtom középre egymásra (tehát 6 réteget kapok így). Nem kell pihentetni közben, hanem rögtön ismét kinyújtom kb. 2 cm vastagra, és késsel bekockázom/bemintázom a tetejét, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.  
  3. Sütőpapíros (vagy kivajazott/lisztezett) tepsibe teszem a pogikat (a tepsiben is pihenhetnek még 5-10 percet), aztán a tetejét lekenem tojássárgája és tej keverékével, és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütöm. (hagyományos sütőben valószínű, picit több ideig kell sütni)

Tipp:

1. A pogácsa készítéséhez felhasználható az előző napról megmaradt burgonyapüré is. Ha a burgonyapürét tejföllel és vajjal készítettük, akkor a tészta összeállításánál kicsivel kevesebb margarint vagy zsírt használjunk, mert már a burgonyapüré is tartalmaz valamennyi zsiradékot. A lényeg, hogy összegyúrás után a tészta jó lágy legyen. Ha picikét ragacsos, az sem baj, csak ne ragadjon nagyon! Pici liszt vagy pici vaj/margarin/zsír hozzáadásával tudunk korrigálni az állagán. 

2. Én néha a finomliszt felét teljes kiőrlésű búzaliszttel helyettesítem, mint ahogy a képeken is látszik. Ugyanolyan könnyed, pihe-puha lesz a tészta így is, csak a lényeg itt is, hogy összegyúrás után a tészta jó lágy legyen. Ha picikét ragacsos, az sem baj, csak ne ragadjon nagyon! Pici liszt vagy pici vaj/margarin/zsír hozzáadásával tudunk korrigálni az állagán.


Sütés előtt
 

 
Sütés után
 

 

Olyan sokszor sütöm a családomnak, készült róla azóta több kép is. :) 

2013. szeptember



2013. július
 

Megjegyzések

  1. Nagyon szép lett a pogid, egyszer ráérős napjaimon biztosan kipróbálom. Látom a húsvéti hangulat már nagyon megvan ;) Milán várja már a nyuszit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a pogi nevében is... :D

      A Tesóm már tanít locsolkodós verset Milánnak, amit már egész szépen tud így 2 évesen, de még nem igazán érti miért kell ez a vers...? :) Az idén még nem szeretnénk vinni locsolkodni, szerintem még nincs értelme. Aztán majd, ha nagyobb lesz, akkor Ő eldönti, hogy szeretné-e ezt a hagyományt elkezdeni...
      Ha Milán még nem is, de Én már nagyon várom a nyuszit - ha másért nem is, legalább azért, mert akkor végre együtt lehet a család! :D

      Törlés
  2. Nagyon szépek a pogijaid, látszik rajtuk, hogy tényleg pehelykönnyűek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Katalin, tényleg pehelykönnyűek. :)))

      Törlés
    2. Akkor én most elárulom hogy megsütöttem és brutál finom! Először is gratula neked és Nekem is! Ibolya

      Törlés
    3. Örülök, hogy megsütötted Ibolya, és hogy brutál finomnak érezted. :)) Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
    4. Kedves Gabriella! Nagyon sajnálom, hogy nem tudom megosztani, ugyanis ezt a pogácsát keresem évek óta. A Nagynéném sütötte, imádta mindenki, de senki nem tudta a receptjét.

      Törlés
  3. Guszta nagyon! Látszik hogy jó puha a pogid, szívesen 1-2 darabkát elkapkodnék most a tányérodról!:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom. Meg is sütöttem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megsütötted, annak pedig még jobban, hogy Nektek is annyira ízlett, mint Nekünk! :)

      Törlés
  5. Imádom a pogácsákat, nekem is van hasonló, krumplipüré hasznosítós! :DD Szépek lettek!!

    VálaszTörlés
  6. Igen!!! Ezt valóban ki kell próbálnom! Gyönyörűek ezek a pogik! Puszik! B.csek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aztán ne várj vele annyi ideig, mint a kakaós csigával!!! Különben soha nem érsz a sor végére...!!! :D :D
      Pussz

      Törlés
  7. Jól néz ki, viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vidd csak nyugodtan! Remélem hamarosan megsütöd... érdemes, mert nagyon fini! :)

      Törlés
  8. Imádnivaló...:) Azt hiszem jó ötletet adtál húsvétra!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek a pogik...valamikor anyukám sokszor készített krumplis pogácsát...én eddig még nem sütöttem de tervbe van véve...:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Kata. Nyugodt szívvel ajánlom Neked ezt a receptet, hidd el, nem fogsz benne csalódni! :)

      Törlés
  10. Nagyon szépségesek a pogácsáid, és látszik a tésztáján hogy valóban pihe-puha lehet. Olyan élvezettel írtál róla, hogy mindenképpen megfogom sütni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Gizi. Örülnék, ha megsütnéd! :)

      Törlés
  11. A pehelykönnyű pogipremier megtörtént, hihetetlen jó állagú ez a pogácsa, fincsi tényleg! Köszi a recit Gabicsek! Puszik! B.csek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen B.csek, örülök, hogy ízlett! :) Puszi

      Törlés
  12. Nagyon klassz ez a recept, és csak kicsit kellett átalakítanom a picur ételallergiái miatt (tej-gyümölcscukor) és így is pihekönnyű! (http://babykitchen.blog.hu/2012/07/24/krumplis_pogacsa_tojassal) Nagy vagy! :) Babakonyha

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon örülök, hogy tudtad hasznosítani ezt a finom pogácsát a kis picurod számára is. Köszönöm szépen, hogy megírtad, olyan jó volt olvasni. Üdv.! :)

      Törlés
  13. Tényleg nagyon puha a tészta (még két nap múlva is) és az íze is nagyon finom.
    Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gábor! Örülök, hogy ennyire ízlett ez a pogácsa... és igaz milyen puha még másnap is? Én is imádom ezt a pogácsa receptet. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad a véleményedet. :)

      Törlés
  14. Szia!
    Ez a pogácsa Isteni!!!!!Csak legfelső fokon lehet beszélni róla!
    Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk! Olcsó, kiadós és finom!
    Kollégiumban élő fiam is nagyra értékeli!!:)
    Üdv: Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit! Úgy örülök, hogy Neked és családodnak is ennyire ízlett ez a pogácsa, olyan jó az ilyen kedves megjegyzéseket olvasni, és azt, hogy én is örömet okozok a receptjeimmel másoknak! Milyen jó, hogy ezzel a pogácsa recepttel (is) meg tudod oldani egy-egy hétvégén, hogy fiadat útnak ereszd az iskolába/kollégiumba. :)
      Köszönöm szépen, hogy megírtad a véleményedet! Üdv.: Gabriella

      Törlés
  15. Szia! Ez lehet nagyon hülye kérdés lesz, de még sosem csinàltam pogàcsàt. A tésztàba ugye fött burgonyàt kell beletenni, nem pedig nyerset? Ha igen, le kell hüteni vagy forron bele lehet dolgozni?

    Köszi elöre is.

    Emese

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Emese! Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok. Igen, a burgonyát meghámozod, megmosod, felkarikázod, megfőzöd puhára, leszűröd róla a vizet, majd áttöröd krumplitörővel, és amikor kihűlt, vagy langyosra hűlt, akkor már beledolgozhatod a tésztába.
      Majd írd meg, hogy sikerült a pogácsa, jó?
      Üdv. Gabriella

      Törlés
  16. Köszi ki lessz probálva:)

    VálaszTörlés
  17. Szia!

    Nagyon finom lett a pogácsa. Én is a kollégista gyerkőcöm miatt készítettem el. A Lányomnak is nagyon ízlik!
    Üdv: Anikó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó! Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek is. Köszönöm szépen, hogy megírtad. :)
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  18. Ennek a receptnek a kapcsan talaltam ide tegnap, delutan meg is sutottem. Nem vagyok egy nagy pogacsasuto, egyetlen receptet szoktam csinalni, a turos pogacsat (ugyanannyi turo, vaj, liszt).
    ez a krumplis nagyon finom lett, en rozmaringot is tettem bele, a tetejet meg magokkal szortam meg. Ma is finom es puha.
    egyvalamit azonban nem ertek:
    Mikor betettem oket a sutobe, es par perc mulva raneztem, gyonyoru magasak voltak, kis bucik. Mire azonban legkozelebb raneztem, lelapultak. Nem nyitottam ki az ajtot, nem valtoztattam a hofokon. Mitol lapultak le? Harom tepsivel sutottem, mind a harommal ugyanez volt (sima villanysuto, nincs rajt legkeveres).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lívi! Nagyon örülök, hogy megsütötted ezt a pogit, és hogy ízlett... Igaz, mennyire puha? Viszont sajnálom, hogy lelapultak, fogalmam sincs, mi lehetett a baj? Nekem még soha nem lapult le ez a pogácsa, látod, hogy itt a fotón is milyen szép magasak. Más sem panaszkodott ilyesmire eddig. Esetleg nem kelesztetted túl a tésztát sütés előtt?
      Szerintem süsd meg még egyszer, hátha most szép magasak maradnak. :)

      Törlés
    2. de, kicsit tulkelt. akkor lehet, hogy az volt az oka... :(

      Törlés
  19. Megsütöttem, most sül az utolsó adag. Egyszerűen Isteni!!!! Köszi a receptet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlik, köszönöm szépen, hogy megírtad.

      Törlés
  20. Ez is nagyon szuper pogácsa recept!!! Nem tudok betelni a finomnál finomabb receptjeiddel!! :) Mostmár késő van, de hamarosan ismét olvasgatni fogom a bejegyzéseidet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Marika. Gyere máskor is! :) Ezt a pogácsa receptet pedig szerintem próbáld ki, garantált siker! :)

      Törlés
  21. Köszönöm a receptet, isteni lett...csupán egy baj volt vele...ki sem hűlt- elfogyott, pedig ismerve családom kétszeres mennyiséget sütöttem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ennyire ízlett a családnak! :) Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  22. még 30 perc és megy a sütőbe :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isteni! már csak pár db maradt.. :) Köszönöm!

      Törlés
    2. De jó, hogy ilyen hamar elfogyott, még az előző megjegyzésedre sem érkeztem reagálni - ez azt jelenti, hogy Nektek is nagyon ízlett! :-) Köszönöm szépen, hogy megírtad. :)

      Törlés
    3. :) holnap magint csinalunk! SZALAGAVATÁSra!

      Törlés
    4. Ó, ez klassz, nagyon örülök, hogy ennyire "bejött" nálatok ez a pogácsa. Képzeld, tegnap én is sütöttem, az én családom is rajong ezért a pogácsáért, nem győzöm sütni. :-)

      Érezzétek jól magatokat a szalagavatón! :)

      Törlés
  23. Köszönöm hogy megosztod a recepteket. a tejfölös csodasütit megsütöttem, isteni finom. Holnap meg a pogit sütöm meg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen teszem a receptek megosztását. Örülök, hogy ízlett a süti, a pogácsa is ízleni fog, ebben biztos vagyok. Nagyon finom és nagyon puha. :)
      Köszönöm szépen a megjegyzést. :)

      Törlés
  24. Köszönöm hogy megosztod a recepteket. a tejfölös csodasütit megsütöttem, isteni finom. Holnap meg a pogit sütöm meg

    VálaszTörlés
  25. Én is megsütöttem, tökjó, nem panaszkodás, de ez nekem még úgy is sótlan, hogy több sót tettem, mint írtál, nem baj, következő adagnál már tudni fogom, köszi a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett Kaciga, tehát lesz következő alkalom is. ;-))
      Igen, én nem szeretek semmit sem sósan, azt is írhatnám, hogy elég sótlanul eszem mindent, emiatt a saját és családom ízlése szerint sütök-főzök, mert ők is sótlanul szeretik. De inkább odaírom a recepthez, hogy aki sósabban szeretné, többet tegyen bele.

      Mindenképpen köszönöm szépen a véleményét/véleményedet, örülök minden megjegyzésnek.

      Törlés
  26. Nagyon finom pogi recept, de valóban iszonyatosan sótlan, olyan mintha nem is lenne benne.. :( na majd legközelebb többet teszek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a megjegyzést! Én elég sótlanul eszem mindent, de odaírtam, hogy valószínű a két csapott teáskanál sóval picit sótlan lesz, ezért, ha valaki sósabban étkezik, akkor több só kell bele. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy tetszik a recept és ízlik a pogácsa. :)

      Törlés
  27. Nagyon sokan dícsérik, szóval kíváncsi leszek, holnap kipróbálom, eddig még nem találtam normális pogácsa receptet! :( A 180 fok nem alacsony? Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anita! Ha nem találtál eddig normális pogácsa receptet, akkor most örülj, mert megtaláltad. Hidd el, ezentúl ez lesz a kedvenc pogirecepted! :)) Légkeveréses sütőben nem alacsony a 180 fok, nekem így is megsül 15-20 perc alatt (inkább 15 perc alatt, mint 20). De ha hagyományos sütőd van, akkor esetleg felveheted a fokot 190-200 fokra és úgy lesz kb. 20 perc. (persze inkább nézegesd meg 15 perc után)
      Ha esetleg sósabban szereted, akkor érdemes odafigyelni a sózásra is, mert én inkább sótlanul eszem, szóval tegyél bele picivel több sót annál, mint ahogy a receptben szerepel - egyszóval a sózás legyen ízlés szerint. :)
      Köszönöm szépen, hogy írtál. Esetleg megírnád majd azt is, hogy ízlett!?

      Törlés
    2. Kedves Gabriella!

      Köszönöm a receptet és a tanácsokat, eddig szuper, remélem holnap is puha lesz! Én egy evőkanál sót tettem bele és légkeverésen 180 fokon sütöttem. Már bánom, hogy nem dupla adagot készítettem! Fagyasztani próbáltad már nyersen? BUÉK! Anita

      Törlés
    3. Örülök, hogy szupernek találod > másnap is puha marad, majd meglátod (ha marad belőle). :) Igen, azt én is észrevettem, hogy ezt a pogácsa receptet érdemes duplán elkészíteni, mert annyira eteti magát, pillanatok alatt elfogy.
      Fagyasztani még nem próbáltam nyersen, de ha esetleg Te kipróbálod valamikor, akkor megírnád, hogy milyen úgy?!
      Köszönöm szépen, hogy megírtad a végeredményt is és a véleményedet is.
      Boldog új évet kívánok! :)

      Törlés
  28. Úgy látszik én vagyok a 2013-as év első szólója, de azt hiszem én sem tudok mást írni, mint, hogy szuper a recept. Nagyon finom és könnyű lett a pogi. Én a tegnapról megmaradt burgonyapürét használtam fel és a recept által írt dolgokat a margarin kivételével, mivel én a burgonyapürébe tettem margarint, tojást és tejfölt is. Szuper lett, ja és sajtot is szórtam a tetejére, ami még jobban megbolondította. Köszi szépen a receptet! :-) Móni Bokodról

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Móni: Szívesen osztottam meg ezt a pogácsa receptet, nincs mit megköszönnöd. Örülök, hogy tetszik és ízlik. Igaz, milyen jó a burgonyapüré hasznosítására is?
      Köszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést.

      Törlés
  29. Ez a pogácsa isteni finom, most sütöm másodszor. Ismertem ezt az ÍZT, de nem találtam hozzá jó receptet. Köszi szépen. A következő próbálkozásom a füstölt sajtos pogi lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy rátaláltál a rég keresett ízekre, és hogy ennyire ízlett Neked is. Ezek után feltétlenül próbáld ki a füstölt sajtost is, garantáltan kedvenceddé válik az is. ;-)
      Köszönöm szépen, hogy megírtad.

      Törlés
  30. Biztos nagyon finom,ma megsütöm,kb kész lesz 23 órára :-)

    VálaszTörlés
  31. Biztos nagyon finom,ma megsütöm. Kb kész lesz 23 órára :-) Különben ha kétszer félbehajtom az nálam csak 4 réteg. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szilvia! Örülök, hogy megsütötte. (Igazából 6 rétegre kellene hajtani, ha legközelebb megsütöm, fel is teszek róla így egy képet): a hosszabbik oldaláról fogva egyik oldalon felhajtani a 3/4-ig, erre rá a másik végéről is, majd az egészet kettéhajtani - így lesz 6 réteg).
      Köszönöm szépen, hogy hagyott megjegyzést! Jó étvágyat a pogácsához! :)

      Törlés
  32. Többször megsütöttem már, isteni lett, nekem jó így a sóssága, illetve én rakok bele teljes kiörlésű lisztet is. Nekem valamivel mindíg több liszt kell, de ez lehet attól van, hogy én héjában főtt krumpliból készítem.
    Szuper recept!
    Köszi
    Ildi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ildi! Igen, egy kicsit mindig utána kell lisztezni, de ezt nem lehet tudni pontosan, hogy mennyivel, mert attól függ, kinek mennyi vizet tartalmaz az áttört burgonyája. :) Örülök, hogy ízlett!! :)) Köszönöm szépen, hogy hagytál nekem megjegyzést!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  33. Megsütöttem és vmi isteni lett, végre egy pogi amire a párom is csak bőszen bólogat..köszönöm..két és fél tespivel csináltam egyet már el is pusztítottak ..kicsi féltem h kezelhetetlen lesz a tészta a lágysága miatt, de simán tudtam vele dolgozni..a 4 éves kisfiam is besegített :-) favorit lett egy pillanat alatt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ilyen sikere lett a családban! Nekem is szokott segíteni ilyesmikben a 3 éves kisfiam... nagyon édesen tudnak gyurmázni a tésztával, igaz?
      Köszönöm szépen, hogy írtál, örültem a kedves megjegyzésednek. :) Gyere legközelebb is, nézelődj nyugodtan, biztos találsz még olyan finomságot, ami elnyeri a tetszéseteket!
      Ja, van még egy nagyon finom pogi receptem itt a blogon "aranyló füstölt sajtos pogácsa" néven - igaz, hogy hajtogatni kell a tésztáját, de abszolút nem bonyolult, és egy picit még ettől a pogitól is finomabb, érdemes kipróbálni, örülni fogsz annak is! :)

      Törlés
  34. Annyi lelkesedéssel tudsz írni, akár pogácsa akár sütemény, hogy csak megjön az ember kedve a sütögetéshez és főleg azért, mert enni akarja. Csodálatosan néz ki a pogid.:-)

    VálaszTörlés
  35. Én csak most találtam rá erre az oldalra.. a receptjeid tényleg szuperek! Igaza van Tücsinek, rögtön kedvem támadt nekem is a sütögetéshez. Bár még csak most tanulom, hogyan kell, az első ez a pogi lesz. Holnap meg is sütöm, mire a férjem hazajön. Ő nem evett még (lévén nem magyar), de biztos vagyok benne, hogy nagyon fog neki ízleni. Remélem sikerül elkészítenem így elsőre :)
    Köszönöm!
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Anna - nagyon örülök, hogy idetaláltál.
      Ha úgy készíted el, ahogy le van írva, akkor biztos, hogy sikerülni fog, és szerintem ízleni fog a párodnak (és Neked is). Ez lesz a kedvenc pogácsátok! ;-))
      (Arra majd figyelj, hogy ha kell hozzá liszt dagasztás közben - valószínű kellesz még valamennyi - annyit adj hozzá, hogy azért jó lágy maradjon a tésztája, de ne legyen ragacsos!)

      Légy szíves majd írd meg, hogy sikerült, hogy ízlett...!? Kíváncsian várom... :)

      Törlés
  36. Szóval..megsütöttem tegnap délután, és valami isteni finom lett!! Büszke is voltam magamra :) Szerintem ez a recept tökéletes, nekünk ez lett a kedvenc pogácsánk! Bár bevallom az elején "izgultam" egy kicsit, mert olvastam az egyik hozzászólást, miszerint lehetetlen összeállítani a tésztát. Nekem viszont sikerült, persze tettem még hozzá egy pici lisztet (ahogy írtad te is), de nekem nagyon egyszerű volt vele dolgozni. Egy "probléma" van csak, hogy a férjem szerint ezt kellene sütnöm ahelyett, hogy kenyeret vennék :)) Köszönöm szépen még egyszer! Most keresek egy másik receptet nálad!:) További jó sütögetést mindenkinek!
    Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anna, örülök, hogy jól sikerült és hogy ízlett Nektek! ...és a férjed még kenyér helyett is ezt enné? Te pedig azt írod rá, hogy tökéletes? Köszönöm szépen Nektek, aranyosak vagytok! :)
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  37. Ez a pogácsa volt amit kipróbáltam most az oldaladról! A férjem NAGYON szereti a burgonyás pogácsát, és azért készült! ISTENI lett! Anyukám először azt mondta, h ha hajtogatni kell, akkor ez nem krumplis, de aztán csak ette, egyiket, a másik után.... ! ;) A következő a kígyórétes lesz holnap. Remélem sikerülni fog!
    Szép Napot!
    Tünde

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tünde!
      Örülök, hogy Te is megsütötted ezt a 'csodapogit' > annak pedig még jobban örülök, hogy ennyire ízlett Nektek is! :)
      Kíváncsian várom, hogy fog ízleni a kígyórétes... ha van kedved, majd írd meg légy szíves.

      Köszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést!
      Szép napot Neked is!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  38. mi egyutt sutottuk a gyerekekkel. m! finom lett. ezt tettek Piroska kosaraba, mikor arra kerult sor. koszonom a receptet. udvozol: Eszter es a csalad

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eszter, örülök, hogy ízlett a Te családodnak is ez a pogácsa. Köszönöm, hogy megírtad.
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  39. Megsütöttem,nagyon finom lett,köszönöm a receptet Neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kriszti, örülök, hogy ízlett. Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  40. Köszönöm szépen a receptet! Édesapám nagy krumplis pogácsa rajongó, így már egy ideje kutattam a "tökéletes" recept után. Bátran mondhatom, hogy megtaláltam. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket. :)
    Lilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lilla!
      Nagyon örülök, hogy sikerült megtalálni a tökéletes pogácsa receptet az én burgonyás pogácsám "személyében". Köszönöm szépen, hogy megírtad. :)

      Törlés
  41. Lilla! most csinálom pogácsát, jelezni fogom, hogy sikerült.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annak én is örülök, ha majd megírod! :) Ha Lillának jól sikerült és nagyon ízlett Neki és az Édesapjának, biztos vagyok benne, hogy Neked is sikerülni és ízleni fog, de azért várom a véleményt...

      Törlés
  42. Már egyszer megsütöttem, amikor sok krumplipüré maradt. Akkor mindenki tippelt :túrós? tejfölös? te sütötted, vagy vetted? :DDD Mindenkinek nagyon ízlett! Hétvégén megint előveszem a receptet! Köszönet érte!
    Üdv,
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ági!
      Nagyon örülök, hogy Neked is kedvenced lett ez a pogácsa (és hogy mindenkinek a családodban:)). Örülök, hogy ilyen sikered volt vele...
      Köszönöm szépen, hogy megírtad.

      Üdvözlettel: Gabriella

      Törlés
  43. Kedves Gabriella!
    Isteni finom ez a pogi. Ma délelőtt sütöttem meg a fiammal és fantasztikus. Köszönöm a receptet.
    Nagyon tetszik az oldalad, azt hiszem még sok receptet kipróbálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Eri!
      Nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam, aranyos vagy. ...és az is öröm számomra, hogy Nektek is kedvenc lett ez a pogi.
      Gyere máskor is, biztos találsz még finomságokat, amelyek elnyerik a tetszéseteket... ;-)
      Köszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést.
      További jó sütögetést az oldalról!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  44. Lecserélted a fotót? (Ennek a poginak is jól áll a pöttyös dizájn :-) puszik, B.csek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia B.csek Barátnőm! Igen, úgy gondoltam, hogy ez a nagyon finom pogácsa megérdemel egy új, egy szebb fotót - emiatt készítettem egy új képet ezekkel a helyes pöttyös termékekkel, mert nagyon illenek egymáshoz. :)
      Puszillak én is!

      Törlés
  45. Kedves Gabriella!
    Nagyon köszönöm Neked ezt a receptet! Bár már sokan írták előttem, hogy a pogi isteni, gondoltam örülni fogsz neki ha elmondom, hogy az ausztrál gyerekek megőrülnek érte! Tavaly novemberben költöztünk ki a családdal Brisbane-be és mivel itt nem ismerik a pogácsát (szinte minden csak édes), rákerestem egy jó kis pogi receptre. A 'pehelykönnyű' elnevezés nagyon szimpi volt :) megsütöttem és mindenki imádta. Sőt egy itteni kislány születésnapjára 'pogácsatortát' kellett készítenem belőle, mert Ő nem szereti az édes ízt, és hatalmas sikert aratott mind a gyerekek, mind a felnőttek körében! Mégegyszer köszönet érte mert erőteljesen növelte itt a népszerűségi indexemet ;-)! A pogid elindult, hogy meghódítsa a világot :-)
    Üdv. Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, de kedves vagy, hogy mindezt leírtad nekem! Annyira örülök, nagyon jó érzés volt olvasni!! :) Igen, ehhez a pogácsa recepthez már nagyon sokat írtak, de mindegyiket olyan nagy örömmel olvasom.
      Örülök, hogy ízlik Nektek is és az ausztrál gyerekeknek... a kislány pogácsatortáján egy kicsit mosolyogtam is, hiszen a pogácsámból eddig még senki nem készített tortát - és most ezt is megértem. :))
      Örülök annak is, hogy sikert arattál vele, köszönöm szépen, hogy írtál!!
      Nézelődj még a blogon néha, amikor kedved van, hátha találsz még más finomságot is, ami elnyeri a tetszéseteket...
      Minden jót kívánok Nektek!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
    2. Kedves Erika! Nagy ötlet a tortának sütés! Mekkora tortaformát használtál? Előre is köszönöm a válaszod!
      Üdv. Rózsa

      Törlés
  46. Kedves Gabi! Anyukámmal megsütöttük a pogit, légiesen könnyű és még másnap is finom puha volt (na persze csak az a pár darab, amit pont ez miatt eldugtam...)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anita!
      Nagyon örülök, hogy megsütöttétek és ízlett Nektek is. Köszönöm szépen, hogy megírtad. Gyertek hozzám máskor is Anyukáddal!
      Üdv.:
      Gabi

      Törlés
  47. KEDVES GABI!Most csináltam meg a pogit isteni finom PUHA!Ennek azért örülök ,mert eddig mindig kemény lett a pogim ,mint a kavics!köszi a receptet!A körtés csokibomba a kedvencem már többször is megcsináltam!szuper az oldalad!TOVÁBBI SOK RECEPTET KÉRÜNK!ÜDV TIMI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Timi!
      Örömmel olvasom, hogy Neked is ízlik a pogi. Ezek szerint akkor Te is megtaláltad ebben a pogácsában a kedvencedet. :) Annak is örülök, hogy olyan sokszor megsütötted már a körtés csokibomba sütit, és hogy tetszik a blogom. Köszönöm szépen. Gyere máskor is!
      További jó sütést kívánok Neked,
      üdv.: Gabi

      Törlés
  48. SZJPER EZ A POGÁCSA ÜDV PETIBÁ

    VálaszTörlés
  49. Szia Gabi! Életem legfinomabb pogácsáját sütöttem ma meg, köszönet a receptért! :)
    Gyorsan szét is nézek még itt Nálad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! De jó, nagyon örülök, hogy Neked is ennyire ízlik, köszönöm szépen, hogy megírtad. Szívesen a receptet...
      Nézelődj csak, biztos találsz még olyan finomságokat, melyek elnyerik a tetszésedet. Kíváncsian várom, mi lesz a következő... Ha lesz kedved, időd, írhatsz ám.
      Jó sütést-főzést kívánok Neked!
      Üdv.: Gabi

      Törlés
  50. Kedves Gabriella!Megsütöttem dupla adagból(75 db lett)az éjjel ezt a csodapogácsát.Kicsit lapos lett két tepsivel,de a harmadikhoz tettem egy kis lisztet és újra hajtogattam 6 rétegűre.A névnapi pogácsa épphogy megéli a mai nap végét olyan kapós lett.Vendégeim mindkét kezében a pillekönnyű pogácsám arra biztat, hogy a jövő heti vendégeknek is megsüssem.Hugicám nagy szakértő,neki is nagyon ízlett, most küldöm át neki a recepted.Nagyon köszönöm az élményt és a sikert Üdvözlettel:Katalin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin!
      Örülök, hogy megsütötte ezt a pogácsát, és hogy ilyen nagy sikert aratott vele a vendégek körében. Köszönöm szépen, hogy megírta...
      További kellemes nézelődést kívánok a blogon, és jó sütést-főzést!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  51. Kedves Gabi, most sütjük, pontosítanám, hogy jól értem-e, egy tojás sárgája a tészába, s még egy a tetejé kell? Köszönettel: Jenő

    VálaszTörlés
  52. Kedves Gabi, most sütjük, pontosítanám, hogy jól értem-e, egy tojás sárgája a tészába, s még egy a tetejé kell? Köszönettel: Jenő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jenő! Remélem nem jöttem későn...? Igen, jól értelmezi: kell egy tojássárgája a tésztába és majd egy a tetejére is.
      Jó sütést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabi

      Törlés
  53. Ez tényleg remek recept, és valóban puha marad! :D Nekem maradt jó adag zelleres krumplipürém, kacsazsírral turbózva pompás lett! Köszönöm... és gratulálok! :) Ancsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ancsi!
      Nagyon örülök, hogy Neked is tetszik a recept és ízlik a pogácsa. Köszönöm szépen, hogy megírtad.
      A zelleres krumplipüré nagyon jól hangzik...

      Törlés
  54. Kedves Gabriella!Életemben először sütök pogácsát édesanyám segítsége nélkül.Sajnos még nem sikerült beszereznem kenyérsütő gépet,így a kézi verziónak álltam neki.Nem tudom hogy véletlenül,vagy direkt,de ott a hozzávalók felsorolásából kimaradta vaj.Én ezt még kelesztés előtt,kicsit megkésve adtam hozzá,ez remélem nem befolyásolja a sütésem sikerességét :) Tegnap kipróbáltam a villámgyors kakaós csigát is fahéjas és vaníliás változatban is,aminek igazán nagy sikere volt:) Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  55. Hoppá! Elnézést,nem vettem észre a szövegben,hogy ott lapul a vaj :( Bocsánat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi gond. Örülök, hogy megsütötted a pogácsát is és a kakaós csigát is, és ízlett mindkettő. :)

      Törlés
  56. Szia. Holnap szeretném megsütni ezt a híres pogit..:) egy olyan kérdés hogy tejfolt lehet bele rakni? vagy egy kicsit több krumplit..hogy erőteljesebb íze legyen? köszike:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Brigitta!
      Tejföllel ezt a pogácsát nem szoktam készíteni, csak így, ahogy le van írva. Szerintem először készítsd el Te is e szerint a recept szerint, valahogy úgy érzem, Neked is fog ízleni nagyon.

      Törlés
  57. Kedves Gabriella!
    Ma nagy elszántsággal álltam neki megsütni a pogit. Nagyon tetszett a recept. A leírás szerint készítettem, sajnos még se lett olyan mint a képen. Jó nagyok lettek majd kilapultak, a teteje nagyon nehezen sült meg :( . De az íze finom, nem lehet abba hagyni. Mit ronthattam el?
    Andus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andus!
      El nem bírom képzelni mi lehetett a gond??? Nekem ez a pogácsa eddig még mindig szép magas lett.

      Törlés
  58. Szia Gabriella! Megsütöttem a pogit nagyon jól sikerült.Nagyon örülök ,hogy rátaláltam receptedre,további jó sütést ,főzést kívánok neked és a kisfiadnak, a gyönyörű konyhádban!! KÖSZI!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kedves vagy, köszönöm szépen én is és szívesen a receptet.. Örülök, hogy megsütötted a pogácsát és ízlik.

      Törlés
  59. Szia! Megsütöttem a pogikat, és remekül sikerültek, nagy sikere volt itthon! A recept tökéletes, sem elvenni, sem hozzátenni nem kellett semmit, és percre pontosan addig sültek, amit megadtál :) Szuper-finom és valóban pehelykönnyű :) - Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata!
      Nagyon örülök, hogy ezt a pogit is megsütötted és hogy Te is tökélesnek érezted a receptet és a pogácsát is. :) Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  60. Szia Gabriella! Megsütöttem a pogikat, és nagyon finomak lettek, nagy sikere volt itthon! Párom nagy pogácsa-rajongó, alig bírta abbahagyni az evését! :) A recept tökéletes, sem elvenni, sem hozzáadni nem kellett egy grammot sem semmiből, és percre pontosan addig sült, mint amit megadtál :) Szuper fincsi és valóban pehelykönnyű :)

    VálaszTörlés
  61. Tegnap csináltam meg a pogácsát, fantasztikus!!!! Végre hűlés után nem lettek kőkemények a pogijaim és még másnap is puha!!! Köszönöm szépen a receptet!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ors!
      Nagyon szívesen a receptet. :) Örömmel olvasom, hogy Te is megsütötted és ízlik neked is nagyon. Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  62. Az enyem most kel...nagyon izgulok. :) a krumpli kicsit darabos benne, remelem azert jo lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vagyok benne, hogy finom lett Erika. :)

      Törlés
    2. Kedves Gabriella!

      Hihetetlen finom letta pogacsad! Azota csak dupla adaggal fogok hozza. A baratok mindig kerik a "finom-pogi"-t.:)
      A darabos krumpli is szepen szetsul benne es nem lehet eszrevenni. Konnyu, gyors es finom.:)

      Koszonettel: Erika

      Törlés
    3. Kedves Erika!
      Nagyon örülök, hogy jól sikerült a pogácsa, és ízlett Neked és a barátoknak is. :) Sejtettem, hogy így lesz, mert ez az első számú kedvenc pogácsa nekem és a családomnak is.
      Szívesen a receptet, én pedig köszönöm, hogy írtál.

      További jó sütögetést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  63. Kedves Gabriella!

    A krumpli mennyisége kb. mennyi dkg-ban? Maradékból krumpliüréből csinálnám meg, jó lenne tudni, hogy mennyi az annyi. Köszönöm.

    Üdv: P.

    VálaszTörlés
  64. Kedves Gabriella! Engem az érdekelne, ha dupla adagot szeretnék, milyen arányokkal dolgozzam? Gondolom nem kell mindent duplàzni!? Vagy mégis? :) Előre is köszi! Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Orsi!
      Igen, nagyjából duplát számíts mindenből: 80 dkg liszthez kb. 40 dkg margarint, 5 közepes burgonyát... a többi hozzávaló pedig legyen teljesen duplán szorozva.
      Jó sütést kívánok Neked!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  65. Guvat Zsuzsanna2015. január 8. 19:14

    Kedves Gabriella! Most sült ki a pogim a recepted alapján! Köszönet érte! Ez a burgonyás pogácsák leg-legje! A fotóm felraktam róla és máris kérik a receptet! Üdv.:Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsanna!
      Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik Neked is, mert Nekem és a családomnak is ez a kedvenc pogácsánk, nagyon gyakran készül nálunk.
      Szívesen a receptet, én pedig köszönöm, hogy írtál.
      További kellemes nézelődést kívánok a blogon és jó sütést-főzést!
      Üdv.:
      Gabriella

      Törlés
  66. Kedves Gabriella! Köszönöm ezt a csodálatos receptet, ma megsütöttem és Isteni finom pihe puha pogi lett. Várom haza a családot kóstolásra és vélemény nyilvánításra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erika!
      Nagyon örülök, hogy megsütötted és ízlik, tetszik neked is. Szerintem a család is odavolt érte. :) Köszönöm, hogy írtál.
      További jó sütögetést kívánok!

      Törlés
  67. Kedves Gabriella!

    Én ugyan nagyon kezdőnek számítok a konyhában,de végig olvastam a hozzászólásokat és úgy döntöttem, holnap ki is próbálom. Egyetlen egy kérdésem lenne. Külföldön élek és itt sajnos csak por élesztővel találkoztam. Változtat valamin a sütési módon? Előre is köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anikó!
      Ha mindent pontosan a leírás szerint csinálsz, akkor sikerülni fog még kezdőként is és szerintem nagyon fog ízleni. :)
      A sütési módon nem változtat semmit a porélesztő - abból egy egész zacskóval tegyél bele, azaz 7 grammnyit, mert itthon egy zacskó por élesztő 7 g.
      Jó sütést kívánok!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  68. Kedves Gabriella! Isteni finom ez a pogi már többször megsütöttem imádja a családom is.Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsébet!
      Örömmel olvasom, hogy odavan érte a család. :) Szívesen a receptet.
      További kellemes időtöltést kívánok a blogon és jó sütögetést!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  69. Kedves Gabriella!
    Már nagyon sok recepted elmentettem,kipróbáltam.Legutóbb ezt a pogácsát.Hát valami isssteni!!Egy probléma volt vele,hogy kevés volt.De ez volt a főpróba,legközelebb dupla adagot csinálok.
    Üdv.
    Györgyi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Györgyi!
      Jó érzés olvasni, hogy tetszenek a receptjeim és ízlenek a blogról elkészített finomságok.
      További jó sütést-főzést kívánok a blogról! :)
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  70. Isteni finom ez a pogácsa. A fiam tejre allergiás ezért zabtejjel csináltam és tejmentes margarinnal, de nagyon-nagyon finom így is, tényleg pehelykönnyű és nem tudom mi marad holnapra, mert a gyerek kettessével tömi befele. Köszi a receptet, mostantól ez a tuti pogi :)
    Üdv.: Éva

    VálaszTörlés
  71. Gabriella nagyon finom a pogácsa isteni ez a recept...

    VálaszTörlés
  72. Gabriella meg sütöttem a poácsát nagyon nagyon finom lett.

    VálaszTörlés
  73. Nagyon köszönöm a receptet!
    Màr többször megsütöttem és mindig jól sikerül és nagyon finom.

    VálaszTörlés
  74. Kedves Gabriella!
    A pogácsa nem az én műfajom, de disznóvágás lesz holnap és úgy gondoltam teszek ezzel egy próbát. Hát ez valami fantasztikus, nem hittem volna, hogy létezik ilyen puha pogácsa! Nem tudom milyen lesz holnap, de a kicsi már 3-t megevett, így biztos, hogy egy rajongója már van!
    Köszönöm szépen!
    Zsuzska

    VálaszTörlés
  75. NAGYON SZÍVESEN A RECEPTET MINDENKINEK - ÖRÜLÖK, HOGY ENNYIRE ÍZLIK ÉS MEGSZERETTÉTEK! KÖSZÖNÖM, HOGY ÍRTATOK.

    VálaszTörlés
  76. Aki teheti, próbálja ki csicsókával, úgy is szuperszónikus, de már sütőtökkel is elkészítettem. Kedves Gabi, örök hálám a receptért :-) P.

    VálaszTörlés
  77. Kedves Gabriella!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha ma este begyúrom és csak holnap sütöm meg, akkor az okoz-e valami gondot a tésztának? A hűtőben éjszakázna a tészta. Üdvözlettel Zsuzsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsuzsa!
      Sajnos erre a kérdésre nem tudok konkrét választ adni, mert még nem próbáltam a hűtőben éjszakáztatni ezt a tésztát. De szerintem működik így is. Csak azt tudom, hogy én már jártam úgy, hogy a konyhapulton pihent a tészta 3 órán át is, mert nem volt időm hamarabb kiszaggatni és formázni (két gyerek mellett nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember előre tervezi:)), és nem volt semmi baja, ugyanúgy sikerült a pogácsa, mintha csak 1 órát pihent/kelt volna.
      Ha esetleg kipróbálod a hűtőben éjszakáztatást, megírod...? Köszönöm.
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  78. Isteni finom lett a pogácsa! Köszönöm a receptet! 😊

    VálaszTörlés
  79. Most találtam rá erre a recptre, megsütöttem és isteni finom. Még másnap is olyan puha 😋. Köszönöm szépen a receptet.

    VálaszTörlés
  80. Kedves Gabriella! Véletlen "tévedtem" ide, de ahogy megláttam a pogidat, eldöntöttem, nekem ezt még ma meg kell sütnöm :-) Mondhatom, egyáltalán nem bántam meg, ez tényleg mennyeien finom pogácsa, köszönöm szépen a receptet :-)

    VálaszTörlés
  81. imádom a krumplis pogácsát, mindenki olyan jó véleményt írt, hogy muszály kipróbálnom :D egy kérdés, milyen lisztet használsz sima bl-55 ? bár én külföldön élek úgyhogy meg kell itt néznem melyik a megfelelője.

    VálaszTörlés
  82. Nagyon köszönöm ezt a receptet, a só mennyiségét ugyan növeltem, de a többit pontosan követtem! Tökéletes, puha pogit kaptam,másnapra ugyan kevés maradt,de reggelire pont jó volt,az állaga, finom ,puha maradt!😋

    VálaszTörlés
  83. Szia Gabriella.
    Istenien LÁGY finom puha a pogi kicsit vékonyra nyújtottam de gyerekek így is imádták. hamar elfogyott♥️♥️♥️♥️ Köszönöm szépen máskor is elkeszittem s nem nyújtom ki nagyon♥️🥰♥️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlik Klára. Köszönöm szépen, hogy megírtad.

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban