2012. május 24., csütörtök

Zöldborsós aprópecsenye párolt rizzsel

Ezt a tavaszi/nyári zöldborsós fogást gyakran készítjük - általában bográcsban az udvaron. Nagy kedvencünk!  Persze a konyhában, tűzhelyen is lehet készíteni. 




Hozzávalók:
 40 dkg sertéscomb
 1 nagy fej vöröshagyma
 2-3 gerezd fokhagyma
 5 dkg füstölt szalonna
 só
 őrölt bors
 majoránna
 1 húsleveskocka
 Piros Arany ízlés szerint
 30 dkg zöldborsó
 1 csokor petrezselyem zöldje




Elkészítés:
1. A húst kb. ujjnyi széles, 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. (nekem most ahogy sikerült:) A szalonnát is vékony csíkokra szeljük, és egy lábasban kiolvasztjuk. (nálunk most bográcsban) A zsírjában megpároljuk a megtisztított/megmosott, felkarikázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Beletesszük a húst és fehéredésig sütjük.
2. Ezután jól megborsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát és Piros Aranyat is teszünk bele. Ízlés szerint megsózzuk, majoránnával fűszerezzük.
3. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt, lassú tűzön félkészre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított/megmosott zöldborsót + a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöldet, és nagyon rövid lére főzzük.
4. Párolt rizzsel tálaljuk.



Jó étvágyat!


Vidék Íze 2009. július

14 megjegyzés:

  1. Hú, nekem ez az egyik kedvenc ételem! Nagyon megkívántam!!!

    VálaszTörlés
  2. Egyszerűen finom, erre vágyom. Mehetek? :)))

    VálaszTörlés
  3. Sima lábosban is nagyon finom, hát még bográcsban! Ezt is nagyon régen ettem, jó, hogy előjöttél vele... :o) Guszta!

    VálaszTörlés
  4. Ínycsiklandozó finomság! Főleg bográcsban főzve!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, és nálunk is nagy kedvenc. Igaz eddig bográcsban még nem készült, de jó ötletet adtál,köszi.:)

    VálaszTörlés
  6. A Páromnak nagy kedvence lenne...:) Én a borsót gyerekkoromban imádtam, ma sajna rá sem tudok nézni, így szegény Párom nagyon örül, amikor meglepem valami borsóval készült étellel...:) A gomba is ugyanez a kategória...:) A képeid csodálatosak!

    VálaszTörlés
  7. Ó, istenkém, apukám kedvenc kajája volt, heti szinten képes volt megcsinálni. :) De jó, hogy eszembe juttattad! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  8. Nyelek nagyokat, nagyon guszta! Gondolom, bográcsban főzve milyen mennyei íze lehet! :)

    VálaszTörlés
  9. Képzeld Gabi, ma pontosan ezt készítettem, csak nem bográcsban hanem idebenn a gáztűzhelyen. Sajnos lóg az eső lába most is, pedig legalább egy nyársalást meg kellene ejteni a hosszú hétvégén!!!
    A képek olyan szépek, hogy csak tanulni lehet tőled.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Piroska, nagyon kedves. :)
      Igen, egy jó kis szalonnasütés nagyon jó lenne a hosszú hétvégén... Imádjuk Mi is. :)

      Törlés
  10. Ezt ki fogom próbálni, ne mindig brassói legyen az aprópecsenye!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Marisz. Próbáld csak ki bátran, ízleni fog, garantálom. Nagyon finom.

      Törlés
  11. Kipróbálom,ugyanis imádom a borsós ételeket,májjal akármivel!!! :) Mentem!

    VálaszTörlés