2012. június 9., szombat

Eperfagylalt - egy nagyon finom hűsítő a meleg napokra! :)

Gyümölcsös vagy tejes, teljesen mindegy - a nyár slágere a fagyi. :) Különösen, ha magunk keverhetjük ki kedvenc ízeinket. Kellemesen hűvös perceket szerez a kánikulai napokban. 
Mivel rengeteg földieprünk van, eperfagylaltot készítettem. A férjem és szüleim szerint nagyon finom lett - nem győznek "rájárni". Természetesen Én is megkóstoltam, és nem csak azért írom, hogy kelendő "termék" legyen a blogon, de tényleg nagyon finom! A citrom leve kellemesen kiérződik az eper íze mellett, tejföllel készítve pedig érdekes és nagyon finom íze van. 

A fagylaltgéppel készítve 20 perc múlva ehető!
A webáruházban az alábbi linken találhatók a fagylaltgépek:



Hozzávalók:
 50 dkg földieper
 1 közepes citrom leve
 kb. 15 dkg porcukor
 3 dl sűrű tejföl




Elkészítés:
1.Az epret megmosom, és pürésítem a mixerrel. Belefacsarom a citrom levét, hozzáadom a cukrot, összekeverem, majd belekeverem a tejfölt is.
2. Beleöntöm az epres masszát egy jól zárható tároló edénybe - olyanba, amelyet bele lehet tenni a mélyhűtőbe!! - és megfagyasztom. 
(Ha van fagylaltgép, akkor a fagyasztás abban történik.)
3. Amikor a fagyi kellőképpen megfagyott, fagyis adagolókanállal gombócokat rakok a fagylaltos pohárba, és friss eperrel vagy kevés eperpürével leöntve tálalom. 




Hűsítő fagyizást kívánok! 

 Vidék íze 2009. június

24 megjegyzés:

  1. Jól néz ki nagyon! Nekem a nyári átlag napi egy gombóc :) Hogy bírod ki fagyi nélkül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy vagyok el fagyi nélkül... valahogy nem hiányzik és valahogy nem kívánom. Csak nagyon-nagyon ritkán.
      Egyébként köszi. :)

      Törlés
  2. Eperfagyi, eperfagyi, hű de finom! Ezt dúdoltam, mikor megláttam...Nagyon guszta! Imádnám...:o)

    VálaszTörlés
  3. Szeretem! Kristállyal és anélkül IS! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű a fagylaltod! Csak nyeltem egyet, ahogy megláttam:)

    VálaszTörlés
  5. Hű de nagyon guszta! Az én tálkáim is pont ilyenek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Katalin. :)
      Az igazság az, hogy ezek a fagyis kelyhek Anyukámé voltak - "ezer" éve megvan neki és soha nem használta, elő sem vette a szekrényből, emiatt adta nekem. Én meg örültem neki nagyon. :))

      Törlés
    2. nekem is megakadt a szemem a fagyis kelyheken, mi is ebből ettük leginkább a pudingot gyerekkorunkban, anyukámnak is megvan még... ja, a fagyi meg természetesen olyan, ahogy kell :)

      Törlés
  6. Mondtam már? Kínozni nem ér!!!!!!!!!! :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kínzásnak szántam kedves Gionetta, ugye tudod? Örülök, hogy jöttél hozzám! :)))

      Törlés
  7. Mi fagyi imádó család vagyunk, doboz- meg vödörszámra fogy. Itthon titkán készítek, pedig jó lenne rászoknom. Főleg ilyen egyszerű recepteket látva! nagyon jól néz ki, a jégkristályok sem zavarnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vödörszámra fogy nálatok?? Te jó ég! Ti aztán tudtok élni! :))) Köszönöm Gerdi, hogy benéztél...

      Törlés
  8. Mi nagy fagyi fogyasztók vagyunk:) Az epres is a kedvencem, a tiéd is nagyon tetszik, vár is 1 kg eper a hűtőben, de még nem döntöttem a sorsa felől:)

    VálaszTörlés
  9. Én szinte sosem eszem fagyit, de ez meghozta a kedvem :), lehet hogy ki is próbálom!

    VálaszTörlés
  10. Küldhetnél egy jó nagy adagot nekem...:)

    VálaszTörlés
  11. Fagyiból nálunk sem elég sosem. :))) Nekem is pont ilyen kelyhem van. :D Érdekesen hangzik ez a tejfölös variáció, megjegyzem. Sajnos nálunk leérett az eper(picinyke föld) de szépen ettünk róla, viszont a zöldségesben nagyon drága még mindig...

    VálaszTörlés
  12. Épp most csinaltam meg tayberry-ből (szedermálna). Már csücsül a hütőben. Gyorsan készen van és tuti finom is.

    VálaszTörlés