2012. július 6., péntek

Csokoládés-málnás-barackos pite

NYÁR! Ez az az időszak, amikor gyümölcsös sütemény minden mennyiségben! Legalábbis nálunk igen! Persze mindenféle süteményt sütök nyáron is, de mivel rengeteg gyümölcs terem a kertünkben, emiatt most főként a gyümölcsös süti áll első helyen.
Az aktuális gyümölcsünk a málna, ezért ilyen süteményben gondolkodtam. De egy picit "megfűszereztem" Boci csokoládéval is, no és egy kis őszibarackkal. A végeredmény finomságos lett! (...és Anyukám házi tojásának köszönhetően nagyon szép sárga. :)




Hozzávalók: 20x30 cm-es tepsihez
- 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 6 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 1 közepes citrom reszelt héja (ha lehet, akkor kezeletlen citrom)
- 18 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg étcsokoládé
- 15-20 dkg málna
- 1-2 nagyobb őszibarack




Elkészítés: 
1. A csokit apróra felkockázom. 
A málnát és az őszibarackot megmosom, valamint a barackot meghámozom és apróra kockázom.
2. A vajat a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a reszelt citrom héjjal krémesre/habosra keverem. (reszelés előtt a citromot forró vízben alaposan megmosom!!)
3. A tojások fehérjét félig felverem, hozzáadom a szódabikarbónát és kemény habbá verem.
4. A lisztet apránként folyamatosan hozzákeverem a vajas tojásos masszához, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot. 
Végül beleforgatom a csokidarabokat is. 
5. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítom, és elosztom a tetején a málnákat és őszibarackot. 
6. Előmelegített 150 fokos légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütöm. (ha sima sütőben sül, előfordulhat, hogy pár perccel tovább tart a sütési folyamat)
Ha teljesen kihűlt a sütemény, akkor porcukrot és reszelt csokoládét szórok rá, és felszeletelve tálalom.



Jó étvágyat!
 

27 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta:))
    Olyan jól fényképezel,gratulálok:)

    VálaszTörlés
  2. Csodás ez a sütemény. Az az igazi békebeli házisüti feelingje van. És az a finom gurulós málna a tetején... Kár, hogy nem előtt van.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda hangulata van ezeknek a fotóknak! Nagyon szívesen csatlakoznék hozzátok egy kis pitére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretettel várunk Édeskonyha, vendégünk vagy! ;-)

      Törlés
  4. Nagyon szépséges -és finom is lehet!A meggyes pitét is kipróbáltam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, és nagyon örülök, hogy megsütötted a meggyes pitémet! Gyere máskor is! :)

      Törlés
  5. Gyönyörű:) Nekem a gyümölcsös sütik és édességek az első helyen állnak, ezt is imádnám:) Itt most fog majd csak érni a málna, már várom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Trollanyu. Igen, észrevettem, hogy nálatok Norvégiában minden picit később érik... viszont úgy tudom, hogy most nálatok is 30 fok felett van a hőmérséklet - mit szóltok hozzá?

      Törlés
  6. Ez biztos finomságos:)! A házitojás az igazi, gyönyörű sárga színe van a sütinek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, tényleg finomságos volt! :)

      Törlés
  7. Nagyon csábítóak a fotók! Imádom a málnát, így ez nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hani, örülök, hogy benéztél hozzám. :)

      Törlés
  8. Nagyon tetszik, főleg, hogy csokis is és málnás is...:)

    VálaszTörlés
  9. Kész kompozíciót varázsoltál a tányérra! Napok óta sütire vágyom és mást sem látok a blogokon, mint ilyen guszta gyümölcsös kockákat...Ez már kínzás! :o)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép! Már értem, hogy akkor honnan ez a sárga szín?! :)))

    VálaszTörlés
  11. Van még? Kérek szépen! :) Nagyon-nagyon jól néz ki, finom lehet a csokival és a gyümölcsökkel! :)

    VálaszTörlés
  12. Igazi nyári hangulatúak a fotóid, a sütivel együtt. Igazán fincsi lehet, ennyi finomsággal megbolondítva!

    VálaszTörlés
  13. Ez a süti nagyon guszta,ahogy elmegy ez az iszonyatos hőség biztos megsütöm!!!És találok még kedvemre valót az biztos!:):)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Gabriella!
    Nagyon sok szeretettel gratulálok ehhez a sütihez! Most is ezt majszolom. :-) hihetetlenül egyszerű és nagyszerű. Annyira habos a tésztája, hogy harapás közben is pukkannak a levegőbuborékok.
    Biztos másmilyen gyümölccsel is finom, meggyel biztos kipróbálom.
    További sikeres fényképezést-mert az is remek- és sütést kívánok neked.
    mse

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ezt a sok jót, amit írtál, nagyon jó volt olvasni. :) Jó érzés ilyen visszajelzéseket kapni, ilyenkor még inkább felerősödik bennem az az érzés, hogy érdemes vezetnem ezt a blogot nem csak a családom számára, hanem mindenkinek, aki szeret sütni-főzni és finomságokkal kényeztetni a családját.
      Nagyon örülök, hogy ízlett a sütemény, és köszönöm szépen, hogy megírtad.

      Törlés
  15. Ez csodálatos. Le sem tagadhatnád a házi tojást! :-)

    VálaszTörlés