2012. július 28., szombat

Foltos gyümölcsös kevert süti

Gerdinél láttam meg ezt a nagyon mutatós kakaós kevert süteményt és azonnal beleszerettem! Közben eszembe jutott, hogy az én "Régimódi süteményes könyvemben" is szerepel hasonló recept foltocska néven, melyet már sokszor elkészítettem - itt található. Imádom az ilyen gyorsan elkészíthető sütiket, melyeket 5-10 perc alatt összekavarunk, majd megsütjük és már ehetjük is.  Bármilyen gyümölccsel variálható, amivel csak el tudjuk képzelni. Nagyon finom!!




A Vanília kerámiák megtalálhatók a webáruházban is az alábbi linken: 


Hozzávalók:
 4 tojás
 25 dkg cukor 
(én 15 dkg cukorral szoktam készíteni, de ha édesen szeretitek, inkább 25 dkg cukrot tegyetek bele)
 1 citrom leve és héja
 1 dl olaj
 30 dkg liszt
 1 csipet só
 1 cs. sütőpor
 1 dl tej
 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor + 1 evőkanál tej
 60 dkg gyümölcs






Elkészítés
1. A friss gyümölcsöt megmosom, nagyobb darabokra felvágom. (Ha cseresznyével vagy meggyel készül, akkor eltávolítom a magját, lecsöpögtetem és úgy teszem bele. Vagy ha befőttel készül, akkor lecsöpögtetem a gyümölcsöt.)
2. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, belereszelem a citrom héját, majd jöhet hozzá az olaj és a citrom kifacsart leve. Ezután a sütőporral elkevert lisztet + a tejet váltogatva adom hozzá. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a lisztes masszához.
3. A massza 3/4-ét egy kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetem, a maradék masszában elkavarom a kakaóport és az 1 evőkanál tejet, és kanállal kis halmokat teszek a világos massza tetejére. Rápotyogtatom a gyümölcsöket. Esetleg némelyiket egy kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig sütöm. (Nekem 17 perc alatt megsült, de a sima sütőben valószínűleg több idő lesz, tehát a legmegfelelőbb a tűpróba!!!) 
Ha kihűlt, szeletelve, porcukrozva tálalom.


Az elkészítés fázisai



...és még néhány nyálcsorgató fotó :)







Jó étvágyat!

Forrás: Gerdi süti

23 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett nálad is, már megcsodátam Gerdinél is, meg Barbinál is:) Azt hiszem sikerült kiválasztanom mit készítek tőled, ha közben meg nem gondolom magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Kíváncsian várom, hogy mit készítesz tőlem, nekem még nem sikerült választanom... de ami késik, nem múlik. :)

      Törlés
  2. Juj, ez finom lehet! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Jó hogy elmentetted őket fotózáshoz, mert nagyon kis csinosak lettek. Szaladnék is az utolsó szeletért, de biztos vagyok benne, hogy már nyoma sincs :D

    VálaszTörlés
  4. Gabriella úgy látom, te nagy mestere vagy a gyümölcsös sütiknek. Egyik finomabb, mint a másik, csak nyeldekelek nagyokat. Ez is csoda guszta lett!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, finom és könnyed lehet! :) Megéheztem nálad egy kis sütire! :)

    VálaszTörlés
  6. Gabriela, nagyon szívesen:-)
    Tényleg körbejár ez a süti, aminek nagyon tudok örülni!

    VálaszTörlés
  7. Én is megcsináltam, nagyon tetszett...:)

    VálaszTörlés
  8. Gabriella, ez nekem nagyon tetszik!:) Ki fogom próbálni!:)

    VálaszTörlés
  9. KÖSZÖNÖM SZÉPEN "LÁNYOK", ARANYOSAK VAGYTOK. :)

    VálaszTörlés
  10. A tojás habját kifelejtetted a leírásból, pedig biztosan beletetted :) Akik kipróbálták, sem vették észre... A sütid viszont finom lehet és egyszerű, én is megsütöm a napokban.
    Mici

    VálaszTörlés
  11. Kedves Mici! Köszönöm szépen, hogy szóltál! Úgy látszik, a hőség nekem sem használ... :) Máris hozzáírtam.
    Biztos ízleni fog Neked is ez az egyszerű süti.

    VálaszTörlés
  12. Hello! Azt szeretném kérdezni,hogy ezt mekkora tepsiben kell megsütni?
    Meggy és eper helyett bármilyen gyümölcsöt bele lehet tenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Kb. 20x30 cm-es tepsiben szoktam sütni ezt a süteményt.
      Persze, bármilyen gyümölccsel készítheted, amit el tudsz képzelni a süti többi hozzávalójához. Pl. barackkal, körtével, almával, de akár még banánnal, naranccsal is.
      Jó sütést kívánok!
      Üdvözlettel:
      Gabriella

      Törlés
  13. KEDVES GABI ..A GYUMOLCS NEKEM MINDIG A SUTEMENY ALJARA LANDOL ..???? MITOL ILYEN SZEP A TIED??...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mária!
      A lazább süteményeknél, melyekbe könnyebben lesüllyed a sütemény sütés közben, szoktam úgy csinálni, hogy 1-2 evőkanál lisztben megforgatom a gyümölcsöt és úgy potyogtatom a sütemény tetejére.

      Törlés
  14. Kedves Gabriella!
    Ma megsütöttem a "Foltos gyümölcsöset" 6 tojásból (40x30-as tepsi) és rabarbará-val. nagyon-nagyon finom és még melegen el is fogyott a fele.
    Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Julika!
      Nagy örömmel olvasom, hogy nagyobb adagot készítettél, mert ennyire ízlik Neked és a családodnak - szívesen a receptet. :) Én pedig köszönöm, hogy megírtad. Rebarbarával valami mennyei lehet, egyszer kipróbálom én is.
      További kellemes időtöltést kívánok itt a blogon és jó sütögetést!
      Üdvözlettel: Gabriella

      Törlés