2012. július 20., péntek

Túrós-gyümölcsös gyors pite

Kedvünk szerint variálhatjuk gyümölccsel ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető túrós-olajos pitét, melynek tésztája nagyon finom szaftos. 5 perc alatt összekeverhető, és már csak a sütés végét kell megvárni...
Én most friss sárgabarackkal és az idei meggybefőttel készítettem. Annyira finom!!




Hozzávalók: (kb. 23-25 cm átmérőjű piteformához, vagy kb. 15x25 cm-es tepsihez)
- 3 tojás
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 1 kisebb citrom héja (ha lehet, akkor kezeletlen citrom)
- 3 evőkanál túró
- 3 evőkanál kefir (ennek híján lehet 3 evőkanál hígabb tejföl is)
- 2-3 evőkanál olaj
- 4-5 púpos evőkanál liszt
- negyed cs. sütőpor (3-4 g)
- 4-5 evőkanál gyümölcs

 



Elkészítés:
1. 2 evőkanálnyi meggybefőttet lecsöpögtetek, a sárgabarackot megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra felkockázom (a sárgabarack kb. 3 evőkanálnyi). A citromot forró vízben alaposan megmosom, lereszelem a héját.
2. A formát kikenem vajjal, megszórom enyhén liszttel, a sütőt előmelegítem 180 fokra.
3. A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikavarom, amilyen habosra csak lehet. Hozzáadom a kefirt, reszelt citromhéjat, túrót - ezekkel is összekeverem, majd hozzáadom folyamatosan a sütőporral elkevert lisztet > összekeverem.
4. A masszát a sütőformába öntöm, gyümölccsel megszórom a tetejét, és az előmelegített 180 fokos sütőben 15-17 percig sütöm. (de a legjobb a tűpróba - ha nem ragad a tűre a tészta, akkor megsült)
Amikor kihűlt, enyhén megporcukrozom és szeletelve tálalom.


Jó étvágyat!

15 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ez a sütid is. De jó, hogy ennyi energiád van, én mostanában sajnos nagyon kevés időt tudok szakítani... Azért nézelődöm, és közben ámulok.

    VálaszTörlés
  2. Szuper jól néz ki, csodásak a képeid!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki a pitéd és nagyon finom lehet!Nagyon szépek a fotóid így kint szabadban a természet lágy ölén!:-))

    VálaszTörlés
  4. Olyan finomak ezek a könnyed, gyümölcsös sütik, a túrós tésztával pedig talán még jobb! Nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, finom lehetett!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta, most estére meg is csinálom a vendégeknek!

    VálaszTörlés
  7. OLYAN SZÉPEKET ÍRTOK, KÖSZÖNÖM SZÉPEN! :)

    Lilla, örülök, hogy megsütöd, tényleg annyira egyszerű és finom sütemény. :P

    VálaszTörlés
  8. Ahogy így elnézem, nem csak Lillát csábította el. Igazán jól néz ki! A süti színei összhangban vannak a virágokkal:-) Szeretem a vidám, színes fotóidat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi, úgy örülök, hogy neked is tetszenek a színes fotóim... Szerintem is olyan vidámak így színesen... :-))
      Köszi szépen, aranyos vagy.

      Törlés
  9. Jelentem hazajöttem :) Csodaszép ez a süti! Rögtön mentem is, ha kipihente magát a még mindig tele pocim megsütöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Édeskonyha. :)

      Jó, hogy hazajöttél végre - bár Te még biztos szívesen maradtál volna... :-) Kíváncsian várom a beszámolódat Olaszországról! Biztos megint csodás fotókat készítettél...

      Törlés
  10. Kelemenné Margó2013. július 21. 11:12

    Gratulálok a sok fincsi sütihez és a szép fotókhoz! Az ember lánya legszívesebben rögtön megkóstolná. Egy kérdés: a piteformát elő kell melegíteni? Nekem is van, kerámia és üveg is,de nem mertem süti sütésre használni. Üdv.: Margó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Margó!
      Köszönöm szépen, öröm volt olvasni a sorait... :)
      Eddig én nem melegítettem elő a piteformát (nekem kerámia van - mint ahogy a képen is látható), és eddig még nem lett semmi baja.
      Jó sütést kívánok!
      Üdvözlettel: Gabriella

      Törlés