2012. augusztus 8., szerda

Sárgabarack lekváros kifli

Az egyszerű és kevés hozzávalóit nézve egy pénztárcakímélő omlós süteményről van szó, finom házi sárgabaracklekvárral. De a tölteléket variálhatjuk dióval, mákkal, és szilvalekvárral is. 




Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- csipet só
- kb. 1 dl tejföl

+ töltelékhez: sárgabaracklekvár

+ a tetejére: 1 csomag vaníliás cukor porcukorral összekeverve




Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, utoljára adom hozzá a tejfölt attól függően, hogy mennyi kell az 1 dl-ből ahhoz, hogy egy picit lágy tésztát kapjak (de ne ragadjon).
Hűtőben 1 órát pihentetem (nálam egész éjszaka a hűtőben volt).
2. Három-négy gombócot formálok a tésztából, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnék. A gombócokat kör alakúra nyújtom lisztezett felületen, hogy ne ragadjon le a tészta, és késsel 8 db háromszöget vágok belőle. A háromszögek szélesebb részére teszek egy kávéskanál lekvárt, majd feltekerem és kiflit formázok.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütöm (a sütési idő változó a sütőtől függően, de ne süssük túl őket, inkább egy picit világosabb maradjon, akkor jó omlós lesz). 
4. Vaníliás porcukorral bőven megszórva tálalom, hiszen a tésztájában nincs cukor.




Jó étvágyat!

Forrás: Péter J. Süteményes könyv 

24 megjegyzés:

  1. Nagyon kínáljak magukat! Vehetnék egyet? :)

    VálaszTörlés
  2. Ebéd után kérném! Köszönöm! ;-D

    VálaszTörlés
  3. Csodás! Én is kérek szépen egyet... vagy kettőt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...vagy hármat. :) Meg vagy kínálva, és annyit veszel le a tányérról, amennyit szeretnél. :-)))

      Törlés
  4. A maradékra én is jelentkeznék... :)))
    Szuper finomségokat készítesz! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Petra. Megkóstolhatod Te is... :)))

      Törlés
  5. A délutáni teámhoz jól jönne:) Nagyon egyszerű és mennyei kis kiflik, tetszik:)

    VálaszTörlés
  6. Jól esne most egy-két kifli, mert én mostanában nem nagyon szánom rá magam a sütésre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyél nyugodtan Te is a tányérról Katalin... ;-) Köszönöm, hogy benéztél hozzám.

      Törlés
  7. Szuper guszta! Máris mentem. Van egy hasonló receptem, csak az mákos... Jöhetne!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépek a fotók is meg a kifli is. Én is befalnék így vacsi után néhányat:-)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon guszta kiflik, én is bevállalnák pár darabot. Nagyon tetszik, hogy egész éjszakára a hűtőben lehet pihentetni a tésztát. Hamarosan meg is sütöm.:)

    VálaszTörlés
  10. Olyan gyönyörűek a kiflik, biztosan nagyon finomak az omlós tésztával és a finom házi lekvárral! Viszem a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka. Tényleg nagyon finom ez az egyszerű kis omlós tészta, a házi baracklekvár meg még finomabbra megízesíti. :P

      Törlés
  11. Nagyon finomra sikerült a kifli, puha,könnyű az egész. Azt szeretném kérdezni,hogy ha a tésztájába 30 dkg lenne a liszt és 5 dkg darált dió akkor is ilyen pille könnyű, finom lehetne ? Szerinted ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzsi!
      Örülök, hogy ennyire ízlik Neked ez a kis kifli - én is nagyon szeretem (készíteni és enni is). :)
      Szerintem nyugodtan készítheted úgy is, hogy 30 dkg liszt és 5 dkg darált dió... nagyon finom lesz!!
      Jó sütést kívánok!
      Üdv.: Gabriella

      Törlés
  12. Ez nagyon hasonlít a hókiflire,csak itt 1 tojás is van benne és kevesebb a tejföl.Ahhoz rétes liszt kell.Ehhez milyen?
    Üdv.:Valéria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, egy picit későn jövök a válasszal... sima liszttel szoktam készíteni.

      Törlés