Szicíliai tepsis csirke

Nagyon szeretem a tepsis ételeket, mert általában kevés gond van velük - csak elő kell készíteni, aztán már mehet is be a sütőbe, ahol szépen elvan magának, legfeljebb csak néha kell ránézni. Addig pedig nyugodtan lehet mást csinálni... Majd a végeredmény egy finomságos étel lesz. 
Ezt az ételt Anyukám "kapirgálós" csirkéjéből készítettem, a zöldségek pedig (paradicsom, paprika, petrezselyemzöld) a kertünkből származik, a friss kakukkfű a teraszomon lévő dézsából. Tehát ahhoz képest, hogy szicíliai tepsis csirke a neve, mindent a kertből és udvarról szedtem össze hozzá (ráadásul nem Szicíliában lakunk). :)



Sütés előtt


Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva
só, őrölt bors ízlés szerint
3 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 darab paprika (lehet tv vagy kaliforniai paprika is)
80 dkg hámozott paradicsom (nálam friss paradicsom, de lehet konzerv is)
2 evőkanál friss kakukkfű
1 kis ág rozmaring
1 csokor friss petrezselyemzöld
esetleg pici olívaolaj vagy valamilyen zsiradék a hús alá



Elkészítés:
  1. A csirkét megmossuk, besózzuk alaposan, majd hagyjuk állni a sóban 1 órát.
  2. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízben megmossuk, majd meghámozzuk, feldaraboljuk. A zöld fűszereket megmossuk.
  3. Tegyük egy nagy tepsibe a húst, halmozzuk köré a hagymát, fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, paradicsomot. Szórjuk meg bőségesen a friss fűszernövényekkel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Öntsünk alá egy kis vizet, esetleg pici olívaolajat.
  4. Fedjük le alufóliával a tepsit, és 220 fokos légkeveréses sütőben süssük a húst kb. 40-45 percig. Amikor a hús már átpuhult (villát beleszúrva ellenőrizzük), akkor vegyük le a fóliát és süssük további  10-15 percet, míg a teteje picit megpirul. De ne szárítsuk nagyon ki!


Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Ez nagyon finom lehetett! Meg a csokoládés gombocskáid is nagyon tetszenek! A pogácsáidat pedig az egészet meg tudnám enni, olyan kívánatosak a képen!

    VálaszTörlés
  2. Pont ezért szeretem én is a tepsis dolgokat. Könnyű, egyszerű és nagyon finom.Mint ez is!

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a sütő segítségét kérni a főzéshez. Étvágygerjesztőre sült a kapirgálós csirke! S mennyivel finomabb tud lenni, mint a sápadt bolti!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban