Sajtos-baconös tekercs

Pillekönnyű kelt tészta, sült bacon szeletek és olvadozó sajt... hát, ez isteni finom!! Reggelire - vagy akár korai vacsorára is - egy bögre tejjel kitűnő, és még tízórai is jól csomagolható. Imádom!!




 Hozzávalók:
kb. 9 tekercshez
40 dkg finomliszt átszitálva
1 púpos teáskanál só (vagy ízlés szerint - függ attól is, mennyire sós a bacon)
2 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál kristálycukor
1 tojás
fél dl olaj

+ 18-20 szelet bacon (kb. 20 dkg)
20 dkg szeletelt trappista sajt

A vidám színű pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban is az alábbi linken:





Elkészítés:
1. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd az élesztős-cukros vizet is és bedagasztjuk a tésztát. Jó lágy tésztát kapunk - ha esetleg nagyon ragacsos, akkor tegyünk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet. (Lehet robotgéppel is dagasztani vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával.) Egy tálba tesszük a bedagasztott tésztát és letakarva duplájára kelesztjük.
2. A szeletelt bacont egy serpenyőben kicsit elősütjük. A szeletelt trappista sajtot 3 cm széles csíkokra vágjuk.
3. A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra, kb. 25x30 cm téglalap alakúra. A hosszabbik oldalát 9 egyenlő részre osztjuk, ezáltal 9 csíkot vágunk (ezek a csíkok kb. 3-4 cm szélesek lesznek). Minden csíkra/tésztára ráteszünk sorba 2 sült bacon szeletet és  szeletelt trappista sajtot, majd feltekerjük a tésztacsíkokat. 
4. Kivajazott/lisztezett kis tepsibe tesszük és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.) 
 





Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban