Fél óra alatt elkészíthető, könnyed tésztájú, nagyon finom ropogtatni való. A családom hétvégén addig járt a ropis dobozra, amíg el nem fogyott.
A 3 és fél hónapos babucim mellett nálam most csak az ilyen gyorsan, egyszerűen elkészíthető sütemények jöhetnek szóba. Hónapok óta szinte egy szabad percem sincs - nem csak a sütésre nincs idő, hanem semmire. De ezt gondolom mindenki tudja, akinek van/volt pici babája. Ha esetleg tudok néha új finomságokat készíteni a közeljövőben, egész biztos, hogy ilyen 'pofonegyszerű' receptek lesznek. :) Egy kis kikapcsolódás nekem is kell néha a sütögetéssel és a családom is nagyon hiányolja már a süteményeimet.
Hozzávalók:
kb. 70 darabhoz
40 dkg finomliszt
negyed csomag sütőpor (4-5 g)
18 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 dl natúr joghurt
2 csapott kávéskanál só (vagy ízlés szerint)
+ a tetejére 1 felvert tojás
reszelt trappista sajt vagy szezámmag, köménymag stb.
A Vintage Indigo porcelán bögrék megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a joghurtot és összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk - liszttel vagy pici vízzel korrigáljunk az állagán, ha esetleg nem találjuk megfelelőnek.
2. Kinyújtjuk 5 mm vastag téglalap alakúra, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint meghintjük reszelt sajttal, vagy szezámmaggal, köménymaggal. Majd 7-8 mm széles, 20 cm hosszú ropikat vágunk a tésztából egy éles kés vagy pizzavágó segítségével.
3. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Meg ne égessük, csak szép aranybarnára süssük!
Jó étvágyat!
Isteni finom 😊 és nagyon gyorsan megvan. Imádom,köszönöm a receptet. 😊
VálaszTörlésNagyon szép! Türelmesen várjuk az újabb receptjeidet, de tudjuk, hogy a család mindennél fontosabb :)
VálaszTörlésSzuper Vagy Gabika! :*
VálaszTörlésTeljes kiőrlésű liszttel jó lehet? Nem próbálta valaki?
VálaszTörlésEn is ki szeretnem probalni teljes kiorlesu lisszttel...Biztos hogy finom csak barna lessz...
TörlésAzta, de csodás kompozíció! Meg persze a ropi is nagyon guszta! Szépek ezek a kék bögrék...
VálaszTörlésQuesti grissini sono davvero deliziosi! :)
VálaszTörlésDe jó kis recept, jó, hogy megláttam, ki is fogom próbálni.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Teljes kiőrlésű liszttel és kefírrel is működik? Már ha valaki próbálta... 😊
VálaszTörlésFele mennyiségű teljes kiőrlésű liszttel egész biztos, hogy jó, mert úgy már próbáltam.
TörlésDrága Gabika!
VálaszTörlésCsodás, szép húsvétot, kellemes ünnepeket kívánok sok szeretettel az egész családnak!
Nagyon koszonom .Szep estet.
VálaszTörlésKedves Gabriella! :) Nagy örömmel és kíváncsisággal követem a szuperjo receptjeidet. Köszönöm őket :) Ezt ajoghurtos ropit egy hét leforgása alatt kétszer is megsütöttem vendégeimnek. Mindenkinek nagyon ízlet:):)olyan ,,még,,íze van :)
VálaszTörlésBoldogan olvasom. Én is nagyon szeretem ezt a ropit - készíteni is és eszegetni is. :)
TörlésKedves Gabriella!Karácsonyra szeretném megsütni.Eláll 3-4 napig?
VálaszTörlésKedves Ilona!
TörlésBevallom, nálunk eddig 2-3 naptól tovább nem volt tárolva, mert megettük, de mivel sült tésztáról van szó, szerintem eláll 3-4 napig. Ha van hideg kamrád vagy hasonló, akkor tárold ott egy dobozban, akkor egész biztos semmi baja nem lesz.
Jó sütögetést kívánok és szép Karácsonyt!
Karácsonyra nem volt időm megsütni,uh. szilveszterre fogom:)
VálaszTörlésköszönöm a segítséget
VálaszTörlésNálunk most készül. Próbaképpen teljes kiőrlésű lisztből.
VálaszTörlés