Vasárnapi krémes

Egyszerűen elkészíthető, viszonylag olcsó sütemény, puhán omlós tésztával, könnyű vaníliás krémmel. Számolni kell azzal, hogy nagyon eteti magát - nem igazán lehet megállni 1-2  szeletnél. Ha gyors krémesre vágyik a család hétvégén, akkor kitűnő választás és vendégek fogadására is tökéletes.






Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor (6 g)
5 dkg kristálycukor
15 dkg puha vaj (esetleg margarin)
1 tojássárgája
kb. 1 dl tejföl
 
A krémhez:
4 dl víz
3 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg kristálycukor
1-2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
+ a tetejére 1 evőkanál porcukor díszítésként


L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

 megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül a tejfölt fokozatosan adjuk hozzá, mert nem biztos, hogy kell mind. A lényeg, hogy egy könnyen kezelhető, jól nyújtható tésztát kapjunk! Ne legyen ragacsos, de kellemes lágy tapintású legyen.
  2. Az összeállított tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk lisztezett felületen, 20x30 cm-es téglalap alakúra, kb. 2 mm vékonyra. 
  3. Egyenként kisütjük egy enyhén vajazott tepsi hátulján előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 7-8 percig. Amikor a szélei picikét kezdenek barnulni, akkor már jó! Nem baj, ha a közepe még puha, hűlés közben szilárdulni fog. (A tepsit elég csak az első tészta előtt enyhén vajazni, utána már nem kell, nem fog leragadni a tészta.) 
  4. A pudingporokat egy kevés tejben simára keverjük. A vizet, tejet összekeverjük a cukorral egy lábasban és felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos tejet és közepesnél kisebb lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A lábast hideg vízre állítjuk és kevergetve kihűtjük a pudingot.
  5. A tejszínhabot a habfixálóval előírás szerint habbá verjük, majd összeforgatjuk a pudinggal. Végül ezzel a krémmel egyenletesen megtöltjük a lapokat.  
  6. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 3 órára (de legjobb egész éjszakára), hogy a krém kicsit megszilárduljon, a tészta pedig átpuhuljon.
  7. Kisebb kockákra szeletelve, porcukrozva tálaljuk.  
           
 

Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Finomat sütöttél ismét, mint mindig :-) Gyönyörűek a képeid, a tálalásod, a süti pedig nagyon guszta!
    Játék van nálam, ha van kedved és időt, szeretettel várlak:
    https://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/11/7-eves-lett-blogom-es-blogjatek-hazai.html

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet ez a krémes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ISTENI A MENYEM SZÜLETÉS NAPJÁRA ÚJBÓL EZT SÜTÖM MEG. MINDENKINEK SZÍVBŐL AJÁNLOM. ÜDV. KLÁRA. 👌👌👌👌

      Törlés
  3. Köszönöm szépen a receptet, nagyon egyszűen és gyorsan elkészíthető, Isteni finom sütemény! Csak ajánlani tudom!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptett, elkészitettem nagyon jól sikerül és isteni az íze :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon elnyerte a tetszésemet és úgy döntöttem megcsinálom. A lapok végett kicsit pepecselős,de biztosan megéri,mert nagyon fincsi lehet! Nagyon ízléses a süti és a szervírozás is! Köszönöm🙂😍❣

    VálaszTörlés
  6. El fogom kesziteni. Nagyon tetszik a recepted.

    VálaszTörlés
  7. Szia Gabriella! Kérdésem, hogy milyen tejszínt használsz? Köszi a választ. Nagy kedvelője vagyok az oldaladnak, ezt szeretném megsütni az unokáknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhabok terén változó, hogy melyiket használom, mert igazából egyikkel sem vagyok megelégedve 100 %-osan, és azt veszem, amit épp lehet kapni az adott boltban. Általában Milli vagy Meegle.

      Törlés
  8. Nagyon finom lehet ez a süti! Szeretném kérdezni, hogy a 30 dkg liszt nem kevés a négy laphoz? A nyújtás miatt kérdezem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kevés a 30 dkg liszt, pontos a recept, nyugodtan készítsd el, nagyon fog ízleni.

      Törlés
  9. Külsőre így néz ki a süti, amely szalakáléval készült és szintén vanília krémmel, tudja valaki az arányokat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem meg van az is nagyon finom,de az nagyobb adag

      Törlés
  10. Nagyon finom lett.

    VálaszTörlés
  11. Előre fel kell vágni a felső lapot vagy ha megpuhult

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak másnap kell felvágni, amikor már átpuhult a tészta!!

      Törlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban